Scheidingsbemiddeling door Van Riet Advocaten. Scheidingsbemiddeling door Van Riet Advocaten.


Homepage
Wie is wie
Rechtsgebieden
Mediation
Tarieven
Historie
Solliciteren
ContactScheidingsbemiddeling

Scheidingsbemiddeling biedt de mogelijkheid om een echtscheiding te realiseren zonder meer drama dan de echtscheiding op zich al met zich brengt. Scheidingsbemiddeling is een vorm van mediation, waarbij beide echtelieden samen een beroep doen op de advocaat/scheidingsbemiddelaar. Gezamenlijk wordt zo gezocht naar oplossingen die in de praktijk bevredigender blijken dan wanneer knopen moeten worden doorgehakt door een derde, zoals de rechter.

Bij scheidingsbemiddeling is er ruimte voor begeleiding van beide partners niet slechts op juridisch en zakelijk gebied, maar ook op relationeel en emotioneel vlak. Er wordt zo aandacht besteed aan de verwerking en communicatie in de nieuwe situatie. Zo kan de verwerking worden verbeterd en kan een voor beide partijen aanvaardbare oplossing worden bereikt. Ervaring leert dat afspraken die op deze manier gemaakt zijn, duurzamer zijn en beter worden nagekomen. Daar varen beide partijen dus wel bij.

De scheidingsbemiddelaar is volledig neutraal en zorgt er voor dat partijen als gelijken met elkaar kunnen praten. Waar nodig wordt een beroep gedaan op derden-adviseurs.

Over de vraag wat scheidingsbemiddeling voor U kan betekenen en wat de kosten er van zijn, kunt U contact opnemen met mw mr A.T. Bol, hetzij per telefoon op 010 - 412 24 48 hetzij per e-mail - atb@vanrietadvocaten.nl.

U kunt tevens voor nadere informatie de website van de Specialistenvereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars, de VFAS, raadplegen, waar u uitgebreide informatie kunt vinden over scheidingsbemiddeling, hoe het in zijn werk gaat, wat de voordelen er van zijn en wat u zoal van de bemiddelaar mag verwachten aan vaardigheden: www.vfas.nl